Willemsen Installatiebedrijf
Willemsen Installatiebedrijf
Industrieweg 9
4538 AG Terneuzen
0115 694 173 - info@willemsenbv.com
Aangesloten bij
5 tips om water te besparen in de badkamer - 5 tips om water te besparen in de badkamer

5 manieren om water te besparen
in de badkamer

De badkamer is een plek in het huis die we vaak intensief gebruiken. We verbruiken er veel energie en twee derde van ons huishoudelijk water gaat op aan een ontspannend bad, een toiletbezoek of een verfrissende douche. Met kleine aanpassingen en slimme upgrades kunt u de badkamer duurzamer maken.

1. Kies vaker voor douchen

Lekker ontspannen na een drukke dag? Een warm bad is voor veel mensen de ultieme manier om tot rust te komen. De meeste baden worden per keer gevuld met ongeveer 120 liter water. Hiermee verbruikt u drie keer zoveel water en energie als een warme douche. Met een waterbesparende douchekop van Hansgrohe gaat besparen u nog makkelijker af. Deze douchekoppen met EcoSmart-technologie zorgen ervoor dat ze een minimale hoeveelheid water doorlaten, zonder dat u hier tijdens het douchen iets van merkt!

  5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen-2-afbeeldingen
  5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen-2-afbeeldingen

2. Waterbesparende kraan of douchekop

Bij een bestaande badkamer zit u vaak niet te wachten op een ingrijpende verbouwing om uw badkamer te voorzien van duurzame producten en materialen. Met kleine, slimme oplossingen kunt u echter ook veel geld besparen.

Zo zetten de meeste mensen de hendel automatisch in de middenstand bij het openen van de kraan. Dit zorgt ervoor dat het water eerst opgewarmd moet worden, wat extra energie kost. Bij een kraan die voorzien is van de CoolStart-technologie van Hansgrohe staat de hendel automatisch in de middenpositie, waarbij de kraan eerst koud water geeft en de cv-ketel niet direct aan hoeft te slaan. Handig om eenvoudig energie te besparen!

 

De meeste baden worden per keer gevuld met ongeveer 120 liter water

3. Verminder uw waterverbruik in
één minuut

Nederlanders douchen gemiddeld ongeveer 9 minuten per keer. Als u per keer een minuut korter doucht, kunt u het waterverbruik per jaar met zo’n 6.000 liter verminderen. Heeft u moeite met timen? Gebruik een douchetimer die u eraan herinnert wanneer de tijd om is.

  5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen
  5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen

4. Waterbesparend spoelsysteem 

Na een toiletbezoek drukt u snel op de grote knop om het toilet grondig door te spoelen. Hierbij gebruikt u ongeveer 6 liter water. Tegenwoordig zijn de meeste spoelsystemen voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor u het toilet ook grondig kunt doorspoelen met minder water. Bij de spoelsystemen van TECE is het spoelvolume in te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de grote knop instellen dat er geen 6 liter, maar 4 liter gebruikt mag worden bij het doorspoelen van het toilet.

5. Milieuvriendelijke materialen

Gaat u de badkamer verbouwen? Kies bij het ontwerp bijvoorbeeld voor duurzame materialen. Traditionele badkamermaterialen als vinyl en acryl zijn nauwelijks te recyclen. Glas, keramiek, natuursteen en keramische tegels zijn veel milieuvriendelijker (en ook nog eens makkelijker schoon te houden).

Wilt u het milieu graag een handje helpen en bijvoorbeeld het waterverbruik in uw badkamer verminderen? Kom langs bij Willemsen Installatiebedrijf. Onze badkamerspecialisten geven u graag advies over duurzame oplossingen, zoals een waterbesparende regendouche.

LAAT U ADVISEREN

  5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen-milieuvriendelijke-accessoires
Deel dit artikel
  5 tips om water te besparen in de badkamer - Sfeerbanner-water

5 tips om water te besparen in de badkamer - Reviewblok
Wij scoren een
9.3
9.3 van 1 10
21-12-2018
Waardering van onze klanten Klein compact team van medewerkers die weten wat ze aan elkaar hebben, dit geeft een vertrouwd gevoel.
5 tips om water te besparen in de badkamer - Nieuwsbriefblok
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties