Badkamers Judith Willemsen
Badkamers Judith Willemsen
Industrieweg 9
4538 AG Terneuzen
0115 613 071 - info@badkamersjudithwillemsen.nl
Aangesloten bij
close
5 weetjes over het toilet - 5 weetjes over het toilet 5 weetjes over het toilet - 5 weetjes over het toilet

Vijf weetjes over het toilet

Wist je dat we jaarlijks 2.500 keer naar het toilet gaan? Een belangrijke plek, waar we veel tijd besteden. Het is dan ook niet verkeerd om meer over deze kleine ruimte te weten. In dit blog vind je de 5 leukste weetjes over het toilet.

1. Minst frisse plek op het toilet

Altijd gedacht dat de toiletbril de meest vieze plek in het toilet is? Uit onderzoek blijkt dat juist de deurklink, de lichtschakelaar en de spoelknop een walhalla zijn voor bacteriën. Deze onderdelen bevatten meestal dertig keer meer bacteriën dan de wc-bril. Gelukkig maak je die onderdelen gemakkelijk schoon met de Micro Reiniger van Baden+: een allesreiniger én geurvreter in één. Zo maken die bacteriën geen kans meer in je toiletruimte.

2. Schoonste openbare toilet

Ben je buiten de deur en wil je gebruik maken van een schoon, openbaar toilet? Dan kun je het beste kiezen voor een toilet in de gezondheidszorg of de horeca. Uit het Nationaal Toiletonderzoek van 2017 bleek dat deze openbare toiletten het schoonst zijn. 39% van de geteste toiletten in Nederland was schoon, vergeleken met 27% in het voorgaande jaar. Het gaat dus beter met de hygiëne rond het sanitair! Toch is je eigen toilet altijd het fijnst. Het schoonmaken heb je immers zelf in de hand.

5 weetjes over het toilet - 2. Schoonste openbare toilet / 3. Wetten en regels
5 weetjes over het toilet - 2. Schoonste openbare toilet / 3. Wetten en regels

3. Wetten en regels

In ieder land gelden andere regels, zo ook voor het toiletgebruik. In Japan en Singapore kun je bijvoorbeeld een hoge boete krijgen als je niet doorspoelt op een openbaar toilet. Heb je vakantieplannen voor de Schotste Hooglanden? Dan heb je geen last van hoge nood. Het is daar namelijk strafbaar als je iemand weigert gebruik te maken van je toilet.

4.     Nieuwste technologieën

De sanitairwereld staat nooit stil. Er zijn nieuwe technologieën die onze toiletten comfortabeler, maar vooral hygiënischer maken. Neem nou de AquaBlade spoeltechnologie van Ideal Standard. Deze technologie is stiller, slimmer én hygiënischer dan een standaard toilet. Zo spoelt een toilet met deze technologie 15% meer van het oppervlak schoon dan een ander toilet. Ook is deze spoeltechniek efficiënter in waterverbruik.

Ontdek meer toilet inspiratie

5 weetjes over het toilet - 4. Nieuwste technologieën / 5. 55 velletjes per dag
5 weetjes over het toilet - 4. Nieuwste technologieën / 5. 55 velletjes per dag

5. Wetten en regels

Wist je dat we per dag zo’n 55 velletjes toiletpapier gebruiken? Dat is meer dan 20.000 per jaar. Om papier te besparen kun je ook kiezen voor een douche-wc. Je lichaam wordt gereinigd met water, wat zorgt voor een fris en hygiënisch gevoel. Wil je meer weten over hygiënische oplossingen voor de toiletruimte? Badkamers Judith Willemsen in Terneuzen helpen je graag verder.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.

Meer blogs over het toilet

 

Wc verbouwen: van staand
naar hangend toilet

Soms zijn we toe aan een nieuwe look in de badkamer. Wist je dat een hangend toilet een enorm verschil maakt?

 

7x Leuke ideeën
om je toilet in te richten

Ga je je toilet verbouwen? We geven je graag ideeën voor een leuke inrichting

 

4 redenen om voor een douchewc te kiezen

De douchewc is in opkomst! Bij deze wc is toiletpapier overbodig. Je reinigt hygiënisch met water. Ontdek de voordelen!

Met liefde gemaakt
Afspraak maken